ЕТ „НОВЕЛ – Христо Карамфилов”

Предмет на дейност:
Всички електрически машини (трансформатори, асинхронни електродвигатели, дросели на осветителни тела, кондиционери на въздух и други) консумират реактивна мощност, която се черпи от електрическата мрежа. Това води до влошаване на работата на генераторите и до намаляване на използваемостта на трансформаторите и електропроводните линии на електроенергийната система, поради което се налага компенсиране на реактивната мощност от ползвателите на електрическа енергия.
Ползвателите с предоставена електрическа мощност 100 кВт и повече се задължават да поддържат фактор на мощността не по-малък от 0, 90. Съгласно чл. 7 ал. 1 на Наредбата за регулиране цените на електрическата енергия, тези ползватели заплащат надбавка върху стойността на активната електрическа енергия в зависимост от използваната реактивна електрическа енергия за всеки петнадесет минутен интервал, при който факторът на мощността е по - малък от 0, 90.
Ако Вие зплащате надбавки за използвана или върната реактивна електрическа е

Фирмата е добавена на: 27.11.2012 г. Последно обновена на: .. г. в : ч.

Вход в системата

Фирми в: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, София - област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол,

W3C XHTML 1.0 Валидиран  W3C CSS 1.0 Валидиран  Section 508  PHP Powered  Фирми
Copyright © 2010 e-Firmi.com. Всички права запазени.